6.500 zonnepanelen in Utrecht Science Park

De Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht gaat 6.500 zonnepanelen op diverse gebouwen in het Utrecht Science Park/De Uithof plaatsen. 

Met dit aantal komt dit Utrechtse gebied in de top-10 Nederlandse zonne-energieprojecten. De universiteit plaatst zo’n 4.300 panelen, het ziekenhuis de overige 2.200. Jaarlijks wekken deze panelen gezamenlijk zo’n 1,5 miljoen kWh elektriciteit op. Dat is evenveel elektriciteit als het jaarlijkse verbruik van 430 huishoudens.

Beide instanties hebben de subsidie SDE+ van het rijk aangevraagd om een groot deel van hun gebouwen te voorzien van zonnepanelen. Universiteit Utrecht start begin 2016 met het aanleggen hiervan op 13 daken, het Universitair Medisch Centrum Utrecht plaatst de eerste panelen iets later in het voorjaar.

Duurzaamheidsstreven

Eerder dit jaar, in het artikel 'Verduurzaming op Utrecht Science Park', was nog het idee om 4.000 zonnepanelen te plaatsen. De universiteit heeft de ambitie om in 2020 50% van het energieverbruik duurzaam op te wekken. Bovendien bieden de panelen mogelijkheden voor versterking van de onderzoeks- en onderwijscomponent van betrokken faciliteiten. Het UMC Utrecht richt zich onder andere op een schone omgeving voor nu en in de toekomst. Ruim 30% van de ingekochte energie is al duurzaam.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Utrecht, Utrecht