Nieuwe gevels voor 216 galerijwoningen

In Ede krijgen 216 galerijwoningen van de galerijflats Bellefleur en Bellevue asbestvrije gevelelementen.

Hierbij maakt het Culemborgse bouwbedrijf Van Dillen gebruik van zijn zelfontwikkelde Cocon-methode. Daarnaast zorgt dit bedrijf voor brandwerende bekleding van de meterkasten en krijgt iedere woning een rookmelder.

Asbestsanering

De Cocon-methode is een werkwijze om asbestsanering veilig en snel uit te voeren. Voor dit project is een speciale hefhijsstelling ontworpen om de bestaande en nieuwe gevelelementen te demonteren en te plaatsen.

“In dit project hebben we goed onze expertise laten gelden. In de tenderfase is een korte doorlooptijd gevraagd, in verband met de aflopende subsidieregeling die de provincie Gelderland beschikbaar stelt voor de verduurzaming van woningen. We vervangen bij 4 woningen per dag de voor- of achtergevel”, vertelt directeur Cees van Dillen.

Rups- en spieringkraan

De werkzaamheden aan de flats worden van 2 kanten tegelijk uitgevoerd: aan de voorzijde met een rupskraan en aan de achterzijde met een spieringkraan. Oplevering wordt verwacht in november. Van Dillen werkt nauw samen met de onderaannemers Methorst en Ruitenbeek. De door Van Dillen opgerichte Timmerfabriek is betrokken bij een deel van de uitvoering.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Ede, Gelderland