Ruim 10.000 ton puin verwerkt tot betongranulaat

Bij de sloop van een betonnen flat in Losser is ruim 10.000 ton puin vrijgekomen en verwerkt tot betongranulaat in verschillende fracties.

“Ruim een kwart van het betongranulaat heeft zijn weg alweer gevonden als grindvervanger in nieuw beton”, vertelt commercieel manager Mark Hofman van de TRM over de duurzame actie. “Op dit moment is in onze regio de vraag naar hoogwaardig betongranulaat groter dan het aanbod.”

Renovatie geen optie

De sloop kwam niet als een verrassing. De flat heeft tien jaar lang leeggestaan en renovatie was geen optie omdat de kosten voor modernisering te hoog zouden uitvallen. Bij de gehele sloop is ongeveer 7000 ton betonpuin en 3000 ton metselpuin vrijgekomen.

Grindvervanger voor lokale betoncentrales

De Twentse Recycling Maatschappij verwerkt het betonpuin tot verschillende fracties, waarvan een deel als grindvervanger voor beton worden afgenomen door verschillende betoncentrales uit de regio. “Opvallend is dat deze betoncentrales allemaal in het bezit zijn van een Beton Bewust-kerumerk”, vertelt Hofman. De fijnere deeltjes worden als grindvervanger aan de betonwarenindustrie geleverd.

Foto bovenaan: RGS

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door VOBN