Openbare basisschool Ermelo kiest voor duurzame energie

Openbare Basisschool 'De Arendhorst' in Ermelo krijgt zonnepanelen binnen het project 'KiesZon op School'. Binnen het initiatief van onder andere Enexis en Greenchoice krijgen 250 basisscholen duurzame energie.

De komende maanden krijgen de eerste 25 deelnemende scholen hun zonnepanelen, zonder investering. KiesZon investeert, beheert en zorgt voor het onderhoud van de installaties. “Wij stimuleren het zelf opwekken van energie op een voor scholen rendabele manier”, zegt Frank Heijckmann, algemeen directeur KiesZon.

Energie van nu en de toekomst

Betrokken partijen bij het initiatief zijn Stichting Doen, Enexis, Greenchoice, IVN, Doneer de Zon en KiesZon. Jean Paul Heuts, productmanager bij Enexis, ziet de samenwerking als een kans om een duidelijke boodschap over te brengen. “De kinderen van nu krijgen te maken met klimaatveranderingen en hoe wij met onze energiebronnen omgaan. Zij leiden uitdagingen in goede banen. Met het educatieve pakket 'Van zon krijg je energie' dat wij in dit project aanbieden maken kinderen op een laagdrempelige, interactieve en speelse manier kennis met de energie van nu en de toekomst.”

 Een interactief lespakket voor basisschoolleerlingen.

Werking zonne-energie

Naast de zonnepanelen wordt een display geplaatst, waarop leerlingen kunnen zien hoeveel zonnestroom de installatie opwekt. Een interactief lespakket en proefjes tonen leerlingen hoe zonne-energie werkt.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Ermelo, Gelderland