Whitepaper over softwaretool voor energie-efficiency projecten

Een whitepaper gaat in op de meerwaarde van de softwaretool Retscreen. De tool kan onder andere worden ingezet voor de analyse van energieproductie, energiebesparing en kosten over de levensduur.

Schrijvers Joop Neinders (IBTH), Jan van Hout (OVVIA), Albert Hulshoff (AHB Consultancy) en Wim Fieggen (IVVD) behandelen onder andere het modelleren en analyseren van bestaande en nieuwe projecten met Retscreen. Hierbij komen een quick-scan, de businesscase, prestatiegarantie en monitoring aan bod.

Eerder publiceerde Duurzaam Gebouwd-expert Hulshoff een blog over de tool. “Ik vind het belangrijk dat meer experts in Nederland kennis nemen van deze software, zowel opdrachtgevers, opdrachtnemers als financiers van energie efficiency-projecten”, schreef Hulshoff destijds.

Retscreen

Meer informatie over Retscreen en voor het gratis downloaden van de software kunt u terecht op de officiële site van de tool. De eerstvolgende training vindt plaats op 23 juni, meer informatie hierover vindt u op de officiële website van het IVVD.

Whitepaper

Download de whitepaper Retscreen ‘Business case tool voor energie-efficiënte gebouwen met een gezond binnenklimaat’. 

Deel dit artikel

permalink