Amsterdamse Zuidas zet in op duurzame innovaties

De Amsterdamse Zuidas moet uitgroeien tot het meest duurzame en innovatieve businesscenter van Europa. Dat vinden 25 partijen, die de Ambitieverklaring Green Business Club Zuidas 2015 hebben getekend. 

De partijen zetten er onder meer op in om zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval vanaf 2017, zo duurzaam mogelijke energie af te nemen. Bij voorkeur wordt deze energie lokaal of in Nederland opgewekt.

Daarnaast is de bedoeling om het energieverbruik verder te reduceren, onder meer door initiatieven te ontwikkelen om de toepassing van duurzame innovaties voor de bestaande bouw op te Zuidas te realiseren en te versnellen.

Duurzame ambities

Behalve op het gebied van energie omvat deze verklaring ook ambities op de gebieden mobiliteit, mensen, water en afval. De 25 partijen omvatten onder meer Alliander, Amsterdam RAI, CBRE, Deloitte, Nuon, Vesteda Investment Management, Vrije Universiteit Amsterdam, World Trade Center Amsterdam en de stichting Green Business Club Zuidas (GBC Zuidas). Zij werken hierbij samen met de (lokale) overheid, waaronder Zuidas, Ingenieursbureau Amsterdam, werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam en Amsterdam-Zuid. Deze instanties zijn eveneens participant van GBC Zuidas en handelen naar hun publieke duurzaamheidsdoelen, -taken en -bevoegdheden.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Amsterdam, Noord-Holland