Rekenen met Duurzaam Vastgoed

Rekenen met kosten en opbrengsten van investering in duurzaam vastgoed. Welke opbrengsten maken het verschil bij het bepalen van het rendement?

In deze compacte workshop leert u rekenen met kosten en opbrengsten van investeringen in duurzaam vastgoed. Aan de hand van cashflow en scenario analyse toont u aan wanneer een duurzame investering ook een goed rendement oplevert. Welke opbrengsten maken het verschil bij het bepalen van het rendement en wat zijn de subsidiemogelijkheden. Actuele voorbeelden en business cases geven u inzicht in de laatste ontwikkelingen met betrekking tot duurzaam vastgoed. De bijeenkomst wordt afgesloten met een netwerkborrel.

De opbouw van de workshop

De workshop bestaat uit één uitgebreid dagdeel (4 uren). Belangrijk is dat deelnemers financieel inzicht krijgen bij technische maatregelen. U krijgt op interactieve wijze een beeld van de huidige ontwikkelingen in de vastgoedsector die gepaard gaan met duurzaamheid en financiën. De workshop is onderverdeeld in twee delen: Techniek en Financiële analyse.

 In deze workshop krijgt u inzicht in en leert u werken met:
* De laatste ontwikkelingen m.b.t. investeringen in duurzaam vastgoed
* Terugverdientijden en split incentives
* Cashflow en scenario analyse
* Welke opbrengsten het verschil maken bij het bepalen van het rendement
* Welk effect duurzaamheidsinvesteringen hebben op de huisvestingslasten
* Welke subsidiemogelijkheden er zijn

Docenten

ir. Machiel Karels, sr. Consultant DWA en drs. Wim Fieggen, directeur IVVD.

Voor wie?

Iedereen die te maken heeft met de financiële aspecten van duurzaamheid in het vastgoed, zoals projectontwikkelaars, beleggers, financiers, woningcorporaties, zorg- en overheidsinstellingen.

Meer cursussen

Behalve deze workshop ’Rekenen met duurzaam vastgoed’ biedt Duurzaam Gebouwd meer workshops en cursussen aan. Deze kunt u vinden aan de rechterzijde op deze website onder de kop 'Cursusaanbod', waaronder Naar energieneutrale woningbouw en de workshop ‘ESCo’s en energieprestatiecontracten’.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Instituut voor Vastgoed & Duurzaamheid