Nieuwe naam voor Europese focus

Vanaf 1 januari 2015 gaat Bouwfonds Ontwikkeling verder onder de naam BPD. Deze nieuwe naam is afgeleid van de Europese onderneming Bouwfonds Property Development, als aanduiding voor de activiteiten voor de onderneming in Nederland, Duitsland en Frankrijk.

“Met 30 vestigingen in economisch krachtige regio’s zijn we uitgegroeid tot een Europese gebiedsontwikkelaar van formaat”, vindt Walter de Boer, topman van Bouwfonds Property Development. “Behalve vanuit onze regionale organisatiestructuur en lokale werkwijze opereren we steeds vaker vanuit een Europese focus en oriëntatie. Met BPD hebben we een naam die aansprekend en uitspreekbaar is voor al onze internationale stakeholders en redeneert vanuit 1 belofte en betekenis.”

Scherpe positionering

Naast deze nieuwe naam kiest Bouwfonds in haar drie kernlanden – Nederland, Duitsland en Frankrijk – vanaf 2015 ook voor een aangescherpte merkpositionering: creating living environments. Met deze 3 woorden duidt de organisatie haar missie aan, namelijk dat zij als integrale gebiedsontwikkelaar een bijdrage wil leveren aan het verwezenlijken van integrale woon- en leefomgevingen die zelf ook leven. Waar de bebouwde omgeving en natuur elkaar op een harmonieuze manier ontmoeten.

In de lijn met de naamswijziging in Nederland wijzigt de naar Bouwfonds in Duitsland in BPD. In Frankrijk verandert Bouwfonds Marignan naar BPD Marignan.

Deel dit artikel

permalink