Duurzaam Gebouwd-partners komen met ventilatieoplossing

Twee Duurzaam Gebouwd-partners komen met een oplossing om de rookafvoer van een cv-ketel en de afvoer van ventilatielucht te combineren. Het resultaat is een gezonder, comfortabeler binnenklimaat en energiebesparing.

Met een speciaal ontwikkeld koppelstuk worden de rookgassen van de Remeha cv-ketel en de ventilatielucht van de Brink-toestellen gezamenlijk afgevoerd. Het koppelstuk is toe te passen op de Renovent Excellent 180/300 en de Renovent Sky 300 van Brink in combinatie met de Remeha Tzerra, Tzerra plus en Calenta. Remeha biedt bij deze ketels een aansluitset voor de wtw-koppeling die bij de combinatie moet worden toegepast.

EPC-reductie
Dankzij de toepassing van gebalanceerde ventilatie met HR-warmteterugwinning is een EPC-reductie haalbaar. De ventilatie- en cv-toestellen kunnen flexibel worden opgesteld en kunnen zowel naast als onder elkaar worden geplaatst. Voor de gebruikers is hoog comfort gegarandeerd door optimale warmte en een fris binnenklimaat. De terugslagklep in het koppelstuk en de cv-ketel zorgen voor maximale veiligheid.

Nieuwbouw en bestaande bouw
Remeha noemt als belangrijkste voordelen de compactheid van de oplossing, ruimtewinst bij kanalen en geen extra sparing in de buitengevel of het dak. Daarnaast functioneren de cv-ketel en het ventilatietoestel onafhankelijk van elkaar en zijn deze ook onafhankelijk te vervangen. De oplossing kan worden toegepast op zowel nieuwbouw als bestaande bouw.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Remeha