'EPD-certificaat illustreert geloof in duurzaamheid'

BRE Global overhandigde officieel het European Product Declaration (EPD) certificaat aan Rockpanel Group. Dit certificaat stelt fabrikanten in staat om kosten, complexiteit en milieu-mpact te beperken. Daarnaast biedt het architecten de mogelijkheid om milieuprestaties van concurrerende materialen te vergelijken.

Rockpanel Group heeft een primeur: het is de eerste fabrikant van gevelbekleding die door BRE wordt gecertificeerd volgens de Europese norm EN 15804 voor bouwproducten en systemen. Het is logisch dat John Relou, Sustainability officer bij Rockpanel, trots is op deze verdienste.

Uniformiteit verhogen
“Toen BRE Global het Europese EPD-programma lanceerde, hebben we onze deelname onmiddellijk bevestigd. Aangezien we in het verleden al bewezen hebben duurzame ontwikkelingen centraal te stellen, is het voor ons een grote eer om voorop te lopen bij dit belangrijke initiatief. We zijn ervan overtuigd dat het Europese EPD-certificaat de uniformiteit zal verhogen en de complexiteit zal verminderen voor onze belangrijkste stakeholders in de Europese bouwsector”, aldus Relou.

Victoria Blake, Associate Director of Sustainable Products bij BRE, vertelt wat de impact is van dit EPD-certificaat: “De EPD-certificering van ROCKPANEL volgens norm EN 15804 illustreert dat de onderneming sterk gelooft in duurzaamheid en in het terugdringen van de milieu-impact van hun productie. Met dit certificaat kunnen ze hun producten nu in heel Europa op een positieve manier onderscheiden.”

De wens en groeiende vraag van architecten en aannemers om duurzame materialen te gebruiken in het gevelontwerp is voor Rockpanel Group duidelijk. Het certificaat geeft deze partijen inzicht in de duurzaamheid van de producten van de organisatie. Kanttekening is dat de BRE in 2010 al bevestigde dat de onderhoudsarme gevelpanelen van Rockpanel aan de hoogste milieuprestatienormen voldoen voor het geïnstalleerde product. Volgens Rockpanel spreekt men van een lange termijn relatie met BRE, die de oorsprong vindt in het 'Environmental Profiles'-programma.

Meer informatie over de EPD en BRE Global is te lezen op de officiële website van Rockpanel.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Rockpanel