DWA
De financiering van de verduurzaming op bedrijventerreinen blijft voor velen een interessant vraagstuk, waarop het antwoord nog niet helder is geformuleerd. Dit terwijl het besparingspotentieel met betrekking tot energiezuiniger bestaand vastgoed op bedrijventerreinen indrukwekkend is.
In 2013 startte een collectief met de verduurzaming van bedrijventerrein ‘Plaspoelpolder’ in Rijswijk, door middel van een GebiedsESCo. De aanpak richt zich op die zich richt op commercieel vastgoed, zijn APPM, de Urbanisator Plaspoelpolder en DWA. Eerder kwam de innovatieve contractvorm onder de aandacht tijdens Duurzaam Gebouwd Op Locatie: ESCo's.
Praktijkcase en rol rijksoverheid
Onder andere deze praktijkcase wordt uitgelicht tijdens een seminar op donderdag 12 juni 2014. Sprekers gedurende de middag zijn onder andere Hans Korbee, Programma-adviseur bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Eloi Burdorf, managing partner bij DWA. Zij spreken respectievelijk over de rol van de rijksoverheid met betrekking tot het energieakkoord en prestatiecontracten, en over de GebiedsESCo en businesscase Plaspoelpolder.
Commercieel vastgoed
Naast dit seminar over de businesscases bij de verduurzaming van bedrijfsterreinen, worden de kansen met betrekking tot het verduurzamen van commercieel vastgoed belicht gedurende een seminar op 19 juni. De partijen FGH Bank, Wolter & Dros en BarentsKrans zijn bij dit seminar betrokken. Vier experts gaan in op de vraag ‘Wat doet verduurzaming met de waarde van vastgoed?’, waarbij onder andere de waarde van een duurzaam energielabel, de wisselwerking tussen gebruiker en financier en de invloed van een energieneutraliteit op het imago worden belicht.