Ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen

Uit Wereldhaves eerste Corporatie Social Responsability-rapport blijkt dat de vastgoedonderneming ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen heeft. 

Zo moet het energieverbruik in de eigen winkelcentra en kantoren in 2020 met 30% zijn teruggebracht. Daarnaast moeten vanaf dit jaar alle nieuw ontwikkelde en herontwikkelde kantoorgebouwen over een BREEAM Outstanding Award beschikken. In 2020 zelfs het ‘Very Good’-certificaat.

De duurzaamheidsstrategie van de vastgoedonderneming is gestoeld om  vier pijlers: stenen, HR, partners en maatschappij. Zo wil het bedrijf dat 75% van huurders in 2016 ‘groen’ zijn en dat de duurzame inkoop voor alle nieuwe aanbieders wordt geherdefinieerd en geïmplementeerd. Daarnaast moet in dat jaar tenminste 33% van alle senior managers uit vrouwen bestaan.

Wereldhave richt zich op winkelcentra in Noordwest-Europa, waaronder Nederland, België en Finland, en duurzame kantoren in Parijs. Het bedrijf verwacht dat dit actieve duurzame beleid meer concurrentievoordeel oplevert.

Deel dit artikel

permalink