Integraal beheer en onderhoud van kantoor Rijksoverheid

Het grootste kantoor voor de rijksoverheid van Nederland wordt gedurende 18 jaar integraal beheerd en onderhouden.

Heijmans verzorgt dit 18-jarig maincontract in opdracht van Rijksgebouwendienst, voor de nieuwe huisvesting van de ministeries van Veiligheid en Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in het Wijnhavenkwartier van Den Haag.

Bijzonder is de rol van Heijmans als kwaliteitsbewaker van de dienstverlening. De rol sluit aan op de wens van Rijksgebouwendienst naar gezamenlijk beheer en onderhoud. Anders dan bij traditionele aanbestedingen schreef de Rijksgebouwendienst geen oplossing voor maar werd juist naar de deskundigheid van de markt gevraagd.

Ontwikkeling integrale beheercontracten
Doel is om kennis te beheersen en gezamenlijk op te trekken in de ontwikkeling van integrale beheercontracten. De prestaties voor beheer en onderhoud liggen vast en Heijmans is verantwoordelijk voor de realisatie hiervan. Onderdeel is de garantie een optimale gebruikerskwaliteit op te leveren.

Om de garantie te kunnen leveren zet Heijmans een digitaal driedimensionaal gebouwmodel op waarin alle gegevens ten behoeve van het ontwerp-, bouw- en beheerproces worden geïntegreerd. Kwaliteitsbewaking, voortgang en verbetering van het onderhoud en beheer worden bijeen gebracht en zo ontstaat er een sturingsmodel voor alle betrokken partners.

Grootste van Nederland
Op het moment is dit overheidskantoor de grootste van Nederland. Het totaal bruto vloeroppervlak (BVO) bedraagt ruim 131.000 m2 en de torens zijn 146 meter hoog. De werkzaamheden voor Heijmans starten eind februari al en lopen tot begin december 2032. Heijmans transformeert en realiseert ook de voormalige huisvesting van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Foto: Wijnhavenkwartier in 2011




Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Heijmans

Meer nieuws uit Den Haag ('s Gravenhage), Zuid-Holland