Grote belangstelling voor energienota-nul wonen Sterrenberg

De energienota-nul woningen op Sterrenberg zijn op zaterdag 8 februari gepresenteerd, onder toeziend oog van wethouder Jacqueline Verbeek en Marcel Schipper, directeur VolkerWessels Vastgoed.

Bezoekers van de open dag maakten een rondwandeling door het groene gebied. In deelgebied Bosranden konden drie modelwoningen worden bezichtigd, die zijn ingericht door onder andere de bekende interieurarchitect Piet Boon.

Hier gingen vijf huizen officieel in de verkoop. Ook het succes van deelgebied De Hoven werd bevestigd met de start verkoop van zes nieuwe gezinswoningen. De vorige fase van 15 woningen was binnen drie maanden verkocht.

Nul op de rekening
Onno Dwars, manager duurzaamheid bij VolkerWessels Vastgoed en expert bij Kennisplatform Duurzaam Gebouwd, vertelt over het wonen met nul op de rekening: “De woningen zijn een uniek concept op het gebied van duurzaam bouwen. De eerste woningen die op deze manier zijn gerealiseerd,staan op Sterrenberg. Het is hier mogelijk comfortabel te wonen, zonder energielasten en nagenoeg geen C02-uitstoot. Energienota-nul is de nieuwe standaard in de bouwwereld, waarmee VolkerWessels Vastgoed de eerste stappen heeft gezet.”, aldus Onno.

De herenhuizen in Bosranden zijn al gebouwd volgens het Energienota-nul-principe; woningen waarvan de energielasten nul kunnen zijn. De gezinswoningen in Hoven kunnen optioneel worden gebouwd als Energienota-nul.

Weg vrijmaken
Onlangs werd duidelijk dat VolkerWessels Vastgoed de weg wil vrijmaken om in Nederland alleen nog maar energienota-nul te bouwen. Om hiertoe te komen wordt samengewerkt met ABN Amro, die als eerste bank de benodigde financiering voor kopers mogelijk maakt.

Omslagpunt
Onno vertelde destijds aan Duurzaam Gebouwd over de weg voorwaarts: “We benaderen een omslagpunt, waarna er alleen nog maar zelfvoorzienende woningen worden gebouwd. Van belang is dat alle ketenpartners nu hun medewerking verlenen, zoals bijvoorbeeld banken en makelaars.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door VolkerWessels Vastgoed