‘Verduurzamen op gebiedsniveau praktisch gemaakt’

Een onlangs gesloten strategische samenwerking moet een actieve bijdrage leveren aan het ontwikkelen van concrete duurzaamheidsprogramma’s voor lokale Green Business Clubs.

De overeenkomst werd ondertekend door de Dutch Green Building Council en de Green Business Club Nederland (GBC). DGBC-participanten kunnen dankzij de samenwerking kosteloos toegang krijgen tot een lokale Green Business Club, waar zij als gebruiker gevestigd zijn.

Gebiedsniveau
Stefan van Uffelen, directeur DGBC, vertelt over de samenwerking: “Met de Green Business Clubs wordt verduurzaming op gebiedsniveau praktisch gemaakt. Verder zijn Green Business Clubs belangrijk om de gebruikers van het gebied en de gebouwen elkaar te laten inspireren en motiveren om te versnellen met de verduurzaming.”

BREEAM-NL Gebied
De samenwerking moet een actieve bijdrage leveren aan het ontwikkelen van concrete duurzaamheidsprogramma’s voor lokale Green Business Clubs. De richtlijn BREEAM-NL Gebied, die momenteel wordt ontwikkeld, wordt onder andere ingezet voor 0-metingen.

Kennis en expertise
De GBC verwacht dat de kennis en expertise van DGBC-participanten van grote waarde zijn voor het vaststellen van lokale duurzaamheidsprogramma’s en voor maatregelen die op gebouw- en gebiedsniveau genomen worden. Annemarie van Doorn, directeur GBC, deelt het enthousiasme van Van Uffelen: “Wij zijn blij met een partner als DGBC omdat zowel de kennis van DGBC zelf als de inbreng van DGBC-participanten van grote waarde kunnen zijn voor het daadwerkelijk verduurzamen van gebieden en steden in Nederland.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Dutch Green Building Council