Grondige renovatie gemeentehuis leidt tot labelsprong

Voor de duurzame renovatie van het gemeentehuis Cranendonck wordt ruim € 700.000 uitgetrokken. Aanvankelijk wilde de gemeente in 2011 overgaan tot sloop van het bestaande pand en nieuwbouw neerzetten. Eind 2012 kwam het bestuur terug op dit plan en heeft men besloten duurzaam te renoveren, waarbij de oude elementen behouden blijven. In de zomer van 2014 moet men klaar zijn met de renovatiemaatregelen.

Het pand stamt uit 1965 en voldoet niet meer aan de moderne eisen. Om het gebouw weer up-to-date te krijgen worden ondermeer isolatie, WKO, PV en dakpannen met geïntegreerde zonnecellen toegepast. Daarnaast zijn er klimaatplafonds en gaat men over op TL5-verlichting.

Labelsprong
Al deze maatregelen tezamen leiden tot een labelsprong van G naar A, waarbij de investering in duurzaamheid over een periode van 40 jaar naar verwachting 1,8 miljoen euro gaat opleveren. Verder investeert men in Het Nieuwe Werken; medewerkers gaan flexibel werken, waarbij een flexfactor van 0,7 wordt aangehouden.

Energielabelposter
Op 16 september heeft Peter Schuthof, manager Energie & Gebouwde omgeving bij Agentschap NL, een Energielabelposter uitgereikt aan de burgemeester van Cranendonck, mevrouw Vermue-Vermue.

Foto: Burgemeester Vermue-Vermue met de Energielabelposter, Peter Schuthof van Agentschap NL, aannemer Erik van den Akker van Vlassak, projectleider Joep Lafarre van de gemeente Cranendonck.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)