Activiteiten tijdens de Dutch Green Building Week (dag 3, 4 en 5)

18 september 2013 - 20 september 2013

De derde editie van de Dutch Green Building Week is in aantocht. Van 16 tot en met 20 september worden er allerlei activiteiten georganiseerd op het gebied van onder andere duurzaam bouwen, wonen, en werken. Inmiddels hebben we de activiteiten op dag één en twee uitgelicht. Ook op dagen drie, vier en vijf zijn er talloze inspirerende activiteiten om aan mee te doen.

Op dag drie wordt het spits afgebeten door Ingenieursbureau Wolter & Dros B.V., met een ontbijtsessie waarin de case van de bezoeker centraal staat. De specialisten helpen mee om het hoogste rendement uit een WKO-installatie te halen. Deelname aan deze activiteit is gratis; geïnteresseerden kunnen een e-mail sturen om aan te melden.  

Later op de derde dag vindt ‘Cradle to Cradle in de praktijk’ plaats, verzorgd door Alcoa Architectuursystemen. Tijdens deze interactieve bijeenkomst lichten verschillende gastsprekers de mogelijkheden en kansen van Cradle to Cradle toe, aan de hand van praktijkvoorbeelden. Aanmelden voor deze bijeenkomst is mogelijk door een e-mail te sturen.

Vierde dag
Op de vierde dag van de Dutch Green Building Week verzorgt IA Groep de interactieve themabijeenkomst ‘Duurzame scholen’. Het belang van duurzaamheid en BREEAM-NL bij scholen staat centraal. Na een presentatie over het concept en de ervaringen van enkele scholen volgt een bezoek aan een bouwplaats. Aanmelden is gratis en mogelijk door een e-mail te sturen.

Verder houdt Onno Dwars, ontwikkelaar en manager duurzaamheid bij VolkerWessels Vastgoed, een lezing over ‘Nul Nota Woningen’. Deelname aan deze activiteit is gratis; aanmeldingen verlopen via de website van Ecobouw.

Vijfde dag
Ook op de vijfde dag kunnen geïnteresseerden aan allerlei interessante activiteiten deelnemen. Zo organiseert Forbo Flooring ‘Duurzame trends in bouwen’. Thomas Rau van Rau Architecten houdt een lezing over de Circulaire Economie, terwijl Tim Cole van Forbo Flooring North America spreekt over Environmental Systems. Aanmelden is gratis en loopt via de website van de Dutch Green Building Week.

Vanzelfsprekend is dit slechts een greep uit de activiteiten die worden georganiseerd tijdens de Dutch Green Building Week. Voor een complete weergave van de initiatieven is de festivalkrant te raadplegen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Dutch Green Building Council