Gecertificeerde reparatiemethode voor defecte PV-panelen

Een reparatiemethode voor defecte PV-panelen van een specifiek merk is gecertificeerd en goedgekeurd. Inmiddels is de methode door de Nederlandse en Belgische autoriteiten aanvaard. De reparatie kan in de Benelux worden toegepast; hierbij wordt de junctionbox op de achterzijde van de panelen gerepareerd.

De methode wordt geïntroduceerd door Suncycle GmbH, samen met YPS bvba en kan toegepast worden op defecte Scheuten-panelen. De reparatie zorgt ervoor dat de defecte panelen weer veilig functioneren. De volgende Scheuten-panelen moeten worden gerepareerd: modellen P6-48, P6-54, P6-60, P6-66 (diverse vermogens), met een junctionbox van het type Solexus. Alle panelen, dus ook die op dit moment nog normaal functioneren, moeten worden gerepareerd.

Reparatievoordelen
Er zijn verschillende belangrijke voordelen te noemen van een gecertificeerde reparatiemethode. Zo vermijden eigenaren van Scheuten-panelen rendementsverlies door slechte contacten. Daarnaast krijgt men twee jaar garantie op de reparatie, wordt de reparatie uitgevoerd door Suncycle-gecertificeerde ervaren teams en is de methode door de autoriteiten aanvaard. Ten slotte is het goedkoper om het betreffende paneel te repareren. De methode kan bij YPS worden aangevraagd en kan in de Benelux worden toegepast. Meer informatie is te vinden op de website van YPS.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door YPS