Gemeente Amsterdam brengt vastgoed in kaart

In opdracht van de gemeente Amsterdam heeft bbn adviseurs vanuit de afzonderlijke deelportefeuilles al het vastgoed van de gemeente Amsterdam in kaart gebracht.

Naast het samenbrengen zijn de verschillende beleidsnota’s en werkwijzen van de zeven stadsdelen met elkaar vergeleken. Vanuit verschillende invalshoeken werd het vastgoedbeheer en de inzet van het vastgoed belicht. Daarbij is geoordeeld op doelmatigheid voor de aan te bieden activiteiten.

Ook is de feitelijke vastgoedexploitatie beschouwd op verschillende aspecten, namelijk: financiën, duurzaamheid, ontwikkelkansen en waardeontwikkeling. Hierbij is volgens bbn adviseurs gewerkt aan richting geven aan stedelijke deelportefeuilles voor verschillende typen vastgoed.

VastgoedMaps
Door de inzet van VastgoedMaps, een instrument waarmee gebouwen op specifieke prestatiegebieden worden gescoord, is de gemeente Amsterdam in staat om het overzicht van al het gemeentelijk vastgoed actueel te houden. Volgens bbn adviseurs was het mogelijk om binnen een periode van enkele maanden te komen tot een stedelijke vastgoedstrategie, door een scherp onderscheid te maken tussen hoofd- en bijzaken.    

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door bbn adviseurs