Verduurzamingsinitiatief voor bedrijventerrein in Beverwijk

Op donderdag 27 juni heeft burgemeester Weterings van Haarlemmermeer het GreenBiz Evenement geopend. Het initiatief moet leiden tot de verduurzaming van bedrijventerrein Kagerweg-Oost in Beverwijk.

GreenBiz is een initiatief van vier Beverwijkse ondernemers die willen inzetten op verschillende duurzaamheidsterreinen. Zo investeert men in energiebesparing, gezamenlijk afvalmanagement en duurzame energie (zon en wind). Verder willen de ondernemers inzetten op duurzame materialen en duurzame mobiliteit.

Duurzame voorbeelden
Burgemeester Weterings geeft tijdens de bijeenkomst een beeld van enkele Haarlemmermeerse duurzaamheidsvoorbeelden: Park 20/20, Beukenhorst-Zuid, A4 Zone West en het gemeentelijk hybride en elektrisch wagenpark. Tijdens de bijeenkomst werden teams van bedrijven samengesteld, met ondersteuning van scholieren, die onderling streden in de Techno Car Challenge.

Uitdaging
‘De Challenge’, een initiatief van en gesponsord door Tata Steel, bracht scholieren en het bedrijfsleven bij elkaar om samen te werken aan verbetering van duurzame mobiliteit.  

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links