Rendement windmolen-obligatie afhankelijk van windkracht

Eneco presenteerde samen met lokale windcoöperatie Uwind op de tweede Open Winddag twee nieuwe manieren om bewoners actief te betrekken bij windprojecten op land. Bewoners kregen informatie over hoe ze met een aantrekkelijk rendement kunnen investeren in Houtense windmolens en over de aanwezige mogelijkheden om stroom af te nemen van de molens.

Iedereen kan financieel participeren in het windpark Houten door één of meerdere obligaties te kopen, van vijfhonderd euro per stuk. Deze obligaties hebben een looptijd van zes jaar, waarna de inleg wordt uitbetaald.

Variabel
Er zijn twee varianten; de eerste variant is bestemd voor alle bewoners van Houten, direct omwonenden van het park en leden van Uwind. Deze groep ontvangt een rendement van 4,5%, 5,0% of 5,5%, afhankelijk van de daadwerkelijke productie van het windpark. Van deze variabele variant zijn in totaal 2800 obligaties beschikbaar.

Vast
De tweede variant, waarbij een vast rendement geldt van 4,0%, is bedoeld voor de ‘rest’ van Nederland. Van deze tweede variant zijn 2200 obligaties beschikbaar. Bestaande en nieuwe klanten van Eneco hebben voorrang om deze variant aan te schaffen.

HollandseWind
Eind 2011 introduceerde Eneco HollandseWind, gegarandeerde windenergie die is opgewekt met Nederlandse windmolens. Klanten profiteren van windkrachtkorting: hoe harder het waait, hoe hoger de korting, die kan oplopen tot 108 euro per jaar. Op dit moment zijn er al meer dan 100.000 klanten voor HollandseWind.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Eneco