Hogere warmteweerstand dankzij vacuüm-technologie

Kingspan Insulation introduceert de OPTIM-R, een isolatieoplossing die bestaat uit een vacuüm isolatieplaat. Door het creëren van vacuüm in de kern van de plaat bereikt men een hoge warmteweerstand, die volgens Kingspan tot vijf keer beter is dan traditionele isolatiematerialen.

De micro-poreuze kern is ingesloten in een dun, gasdicht omhulsel, waardoor een hoge isolerende werking bij een extreem dunne isolatiedikte wordt bereikt. Deze kern is onbrandbaar, en de plaat is 90% recyclebaar, afhankelijk van gewicht.

Passiefhuis-standaard
Uniek aan deze isolatieoplossing is de lambda waarde van 0,007 W/m·K; met slechts zes centimeter OPTIM-R bereikt men de passiefhuis-standaard. Kingspan vertelt dat de plaat van bijzonder nut is bij constructies met onvoldoende ruimte, zoals bepaalde renovatieprojecten. Architecten en verwerkers zijn in staat om met slankere constructies te werken.

Meerdere toepassingsgebieden
Kingspan meldt dat de OPTIM-R beschikbaar is in verschillende diktes en afmetingen. De oplossing kan voor verschillende toepassingsgebieden worden ingezet, waaronder daken, wanden en vloeren. Met de introductie van de isolatieoplossing wil de organisatie bijdragen om de hoge nationale en internationale doelstellingen voor energiebesparing te realiseren.

Update: In het juni-nummer van Duurzaam Gebouwd Magazine is dit nieuwsbericht gepubliceerd. Hierbij is tot onze spijt een foutieve link vermeld. Meer informatie over de OPTIM-R vindt u op de website van Kingspan Insulation.

Deel dit artikel

permalink