Duurzame samenwerking voor Gouden Kikker

Met een ferme handdruk hebben Jos Verhulst van Smitshoek Melles & Partners en Wietse Walinga van Kennisplatform Duurzaam Gebouwd afgelopen donderdag de samenwerking bekrachtigd rond de prijs ‘de Gouden Kikker’.

Smitshoek Melles & Partners startte in 2009 met de Gouden Kikker, vanuit de wens een extra tintje te geven aan de ontwikkeling van duurzaam bouwen, wat een vervolg kreeg in 2010. Bert Melles zei destijds bij de start van de prijs: “De huidige Nederlandse manier van huisvesting, bouwen en verbouwen is noodzakelijkerwijze toe aan vernieuwing. En dan hebben we het niet alleen over productinnovatie, maar zeker ook over procesvernieuwing.”

In 2012 werd de prijs van de derde editie tijdens het congres van Duurzaam Gebouwd in Arnhem uitgereikt aan De Zwarte Hond met het project GasTerra. Deze editie was een eerste stap in de verregaande samenwerking tussen de organiserende partijen. Met deze duurzame samenwerking verwachten de nieuwe partners met de Gouden Kikker een verdere professionaliseringsslag te maken.

Op dit moment wordt de jury samengesteld, die naar verwachting zal gaan bestaan uit vertegenwoordigers vanuit opdrachtgevers, architecten, bouwbedrijven, universiteiten en de overheid.

Het project dat zich positief onderscheidt in duurzaamheid maakt kans te worden uitgeroepen als winnaar van de vierde editie; op donderdag 14 november tijdens het najaarscongres van Duurzaam Gebouwd wordt deze bekendgemaakt.

Kennisplatform Duurzaam Gebouwd en Smitshoek Melles & Partners roepen marktpartijen nu reeds op na te denken over hun mogelijke inzending, waarvan de inzendtermijn op 1 oktober 2013 eindigt.

Fotobijschrift: Links op de openingsfoto Jos Verhulst, partner bij Smitshoek Melles & Partners; rechts op de foto Wietse Walinga, uitgeefdirecteur bij CEO Media.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links