Samenwerking leidt tot informatievoorziening zonne-energie

De partijen Solarwijzer en VanAtotZon gaan samenwerken om consumenten en zakelijke gebruikers te voorzien van informatie over zonne-energie. Volgens de twee organisaties is het doel om op unieke wijze relevante en neutrale informatie over deze duurzame energiesoort beschikbaar te maken.

Binnen de samenwerking is een duidelijke splitsing van marktbediening te zien. VanAtotZon richt zich op het geven van (internationaal) maatwerk advies voor de zakelijke zonnestroommarkt. Solarwijzer richt zich met een relatief nieuw online platform op installateurs en de milieubewust consument.

Ervaringen delen
Binnen dit online platform kunnen particulieren zich oriënteren en hun ervaringen delen middels een recensie. Daarnaast is het mogelijk om leveranciers van zonnepanelen op verschillende vlakken met elkaar te vergelijken. Belangrijkste voordeel hiervan is dat consumenten, aan de hand van voorlichting en klantenervaringen, een keuze kan maken uit de verschillende installateurs.

Volgens de organisaties groeit de Nederlandse markt voor zonne-energie snel, en wint zonnestroom naast het particuliere segment ook in het zakelijke segment aan populariteit. De relatief nieuwe zakelijke zonnemarkt zou vooral installatiebedrijven veel nieuwe kansen bieden.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links