Introductie enthalpiewisselaar met vochtheidsterugwinning

Brink Climate Systems introduceert een nieuw type warmtewisselaar met vochtigheidsterugwinning: de enthalpiewisselaar. De enthalpiewisselaar is als accessoire leverbaar voor de toestellen Renovent Excellent 300 en 400 en de Renovent Sky 300 (ventilatieoplossingen) en is leverbaar vanaf 1 april 2013.  

De toevoer van koude en droge buitenlucht in winterse omstandigheden en de afvoer van vochtige binnenlucht zorgen ervoor dat in kantoren en woningen de relatieve vochtigheid geleidelijk daalt. Een te lage luchtvochtigheid binnen wordt als oncomfortabel ervaren en daarom is het niet altijd wenselijk het binnenhuis geproduceerde vocht volledig af te voeren. Met de enthalpiewisselaar wordt een deel van het afgevoerde vocht overgedragen aan de toevoerlucht naar de woning.

Membraanfolie
Dit is mogelijk doordat de wisselaar is voorzien van een speciaal membraamfolie dat ervoor zorgt dat de toe- en afvoerlucht volledig gescheiden blijven, maar er wel vocht kan worden overgedragen tussen beide luchtstromen. Het resultaat is een comfortabeler binnenklimaat waarbij de relatieve luchtvochtigheid gemiddeld 3 tot 5% hoger is dan met een conventionele warmtewisselaar. De enthalpiewisselaar is leverbaar vanaf 1 april 2013.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Brink Climate Systems