Elsbeth Quispel gaat van Jones Lang LaSalle naar GRESB

De Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) heeft Elsbeth Quispel (34) benoemd als Head of Sustainability. Ze is vandaag officieel gestart bij GRESB.

Quispel wordt verantwoordelijk voor de inhoudelijke ontwikkeling en het management van het jaarlijkse GRESB-onderzoek en voor andere producten en diensten van GRESB zoals het jaarlijkse rapport en de publicatie van jaarlijkse onderzoeksresultaten naar haar leden, respondenten en betrokken vastgoedbelangenverenigingen. Quispel vertegenwoordigt GRESB op (internationale) bijeenkomsten en is verantwoordelijk voor de strategische ontwikkeling van de benchmarkdiensten van GRESB.

Sander Paul van Tongeren, Executive Director bij GRESB en Senior Sustainability Specialist bij APG Asset Management: “Elsbeth heeft uitgebreide ervaring in de vastgoedsector en dan vooral op het gebied van duurzaamheid. Zij heeft vele grote institutionele beleggers en fondsmanagers geadviseerd op het gebied van praktische implementatie van duurzaamheidstoepassingen. We zijn enthousiast over de samenwerking met Elsbeth om GRESB verder te ontwikkelen en de ambitie te realiseren om de wereldwijde standaard voor het benchmarken van duurzaamheid op portefeuilleniveau binnen de vastgoedsector te worden.”

Jones Lang LaSalle

Quispel komt van Jones Lang LaSalle, waar zij Head of Sustainability was met verantwoordelijkheid voor het adviseren van toonaangevende beleggers, vastgoedfondsen en huurders op gebied van (strategische) duurzaamheidsissues zoals energiemanagement en risicomanagement. Zij heeft intensief gewerkt aan huurdersbetrokkenheidsissues, waaronder de implementatie van greenleases. Zeer recent lanceerde zij de Greenlease Menukaart, die zij ontwikkelde in opdracht van Platform DuurzameHuisvesting en VGM NL. De Greenlease Menukaart is een online tool die eigenaren, huurders en vastgoedmanagers ondersteunt bij het overeenkomen van een greenlease met als doel duurzaamheid te implementeren op gebouwniveau vanuit het perspectief van zowel gebruikers- als gebouwmanagement.

Quispel zat bovendien in de Strategische Advies Commissie van Jones Lang LaSalle en heeft intensief samengewerkt met het wereldwijde ESS (Energy and Sustainability Services) team, naast het managen van het Green Business Team en de Green Desk, met focus op de implementatie van duurzaamheid in de vastgoedsector. Quispel zal de komende maanden nog actief blijven op een aantal lopende projecten voor opdrachtgevers van Jones Lang LaSalle.

Deel dit artikel

permalink