Nederlands-Duitse bouwevenementen 2013

4 februari 2013 - 9 februari 2013

De DNHK (Nederlands-Duitse Handelskamer) organiseert in 2013 een groot aantal Nederlands-Duitse evenementen voor de bouwbranche. Deze vinden onder andere plaats tijdens de Internationale Bouwbeurs 2013.

Op het programma staan zowel informatiebijeenkomsten en workshops als beurspresentaties en netwerkborrels.

NRW-paviljoen op de Internationale Bouwbeurs
Elf bedrijven uit Noordrijn-Westfalen presenteren tijdens de BouwBeurs – van 4 tot 9 februari aanstaande in de Jaarbeurs te Utrecht – nieuwe oplossingen voor onder andere het nóg duurzamer bouwen en renoveren op het paviljoen. Het sterk inhoudelijke programma is divers en de DNHK organiseert bovendien een matchmaking tussen Nederlandse en Duitse bouwprofessionals.

Nederlands-Duitse workshop
‘Toekomst passiefhuis’ en uitreiking PassiefBouwen Awards 2012
Op dinsdag 5 februari 2013 vanaf 14.30 uur organiseert de Nederlands-Duitse Handelskamer op de BouwBeurs een uitgebreid activiteitenprogramma rond het thema Passiefhuis. Branche experts presenteren actuele ontwikkelingen en toekomsttrends op het gebied van passief bouwen in Duitsland en Nederland. De deelnemers krijgen bovendien praktijkgerichte tips en productinformatie van bedrijven uit de branche. Tevens vindt de uitreiking plaats van de PassiefBouwen Awards 2012 met Dr. Andreas Müller en Wim Baartman, vertegenwoordigers van het NL-D initiatief ‘Toekomst Passiefhuis’ en met Chris Zijdeveld, voorzitter Stichting PassiefBouwen.nl en expert bij Kennisplatform Duurzaam Gebouwd.

Nederlands-Duits Bouwforum: ‘Saneren in de woningbouw’
Onder de titel 'saneren in de woningbouw' vindt op donderdag 7 februari 2013 vanaf 15.00 uur een Nederlands-Duits Bouwforum plaats op het NRW-paviljoen op de BouwBeurs. Hier worden ontwikkelingen in de Duitse woningbouw en het idee achter het innovatieve ‘Delftse Concept House’ gepresenteerd. Dit vindt plaats in het bijzijn van Helmut Asche, Duitse architect en hoofd technische installaties van de woningbouwcorporatie Allbau en Mick Eekhout, architect en docent faculteit bouwkunde aan de TU Delft.

NRW-receptie Netwerkbijeenkomst bouw
Het motto van het NRW-paviljoen op de BouwBeurs luidt ‘Samenwerken in de bouw’. Onder dit motto vindt op 7 februari 2013 ook de NRW-receptie plaats. Dr. Günther Horzetzky, NRW-staatsecretaris van het Ministerie van Economische Zaken, Energie, Industrie, MKB en Handwerk zal de deelnemers uit Nederland en Duitsland om 16.00 uur begroeten op het NRW-paviljoen.

Meer evenementen van de DNHK zijn te vinden op de website.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links