Nieuwe stap in integrale aanpak

Breijer gelooft sterk in de integrale aanpak van projecten en onderhoud. Integraal werken maakt bouwen, renoveren en installeren efficiënter, zoals het bedrijf onder meer heeft ervaren in projecten die het heeft gedaan op het gebied van PPS en DBFMO.

Dit is het moment voor Breijer om een nieuwe stap daarin te zetten en ook in haar eigen organisatie integraal te gaan werken. Een verandering die volgens Breijer ook voor haar klanten meerwaarde zal opleveren.

Drie businessunits
Breijer is naar eigen zeggen uniek omdat het vrijwel alle disciplines voor bouw, renovatie en installatie in huis heeft. Dat is ook de reden waarom zij succesvol kunnen zijn in integraal werken. Al die specialismen waren tot nu toe echter in aparte BV’s ondergebracht. Breijer ziet dit niet langer als een goede manier van werken. Om integraal samenwerken mogelijk te maken, moet je als bedrijf ook integrale samenwerking faciliteren. Dat doen ze nu door al die disciplines én al haar vakmensen samen te brengen in drie businessunits: ‘Projecten’, ‘Contractonderhoud’ en ‘Brand- en Beveiligingstechniek’.

Betrokkenheid versterkt
De verandering is volgens Breijer niet alleen administratief van aard. Integendeel, mensen komen ook fysiek bij elkaar te zitten en binnen een project of contract is er nu één aanspreekpunt, die alle verschillende disciplines vertegenwoordigt. Dat versterkt de samenwerking en de betrokkenheid en zorgt ervoor dat er veel meer dan in het verleden echt integraal kan worden gewerkt. Dat wordt bovendien gestimuleerd doordat er een gezamenlijk belang is. Andere grote voordelen zijn: veel kortere communicatielijnen en een kleinere kans op fouten en miscommunicatie. Overbodige processen die voor u als klant of leverancier geen waarde toevoegen, denk aan interne administratieve handelingen, zijn niet meer nodig.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Breijer Bouw en Installatie

Links