Zonnepanelen minstens 17% goedkoper dan stroom van energiebedrijven

Uit onderzoek van Natuur & Milieu Dak dat gisteren is gepresenteerd bij VARA's ‘Vroege Vogels’ blijkt dat zonnepanelen van Zon Zoekt Dak minstens 17% goedkoper zijn dan stroom van energiebedrijven.

Wie nu panelen bestelt, betaalt omgerekend maximaal 19 cent per kWh. Dat is 3,5 cent per kWh minder dan de prijs die energieleveranciers rekenen, wat een (conservatief berekend) financieel voordeel betekent van 17%. Met een realistische berekening is stroom van zonnepanelen zelfs 28% goedkoper dan stroom van de energieleverancier. In beide berekeningen is de subsidieregeling van 2013 meegenomen.

Investering versus spaarrekening
Ook heeft Zon Zoekt Dak – een initiatief van Stichting Natuur & Milieu – de investering in zonnepanelen vergeleken met de rente op een spaarrekening. Het financiële rendement van zonnepanelen is jaarlijks tussen de 10 en 15%, terwijl een spaarrekening slechts 2 tot 5% rendement per jaar oplevert. “Zonnepanelen waren al lang goed voor het milieu. Ze zijn nu ook hartstikke goed voor je eigen portemonnee. Mooi nieuws voor consument en klimaat”, zo stelt Olof van der Gaag (Natuur & Milieu) in de uitzending.

Tot en met 3 maart 2013
Personen en bedrijven die geïnteresseerd zijn in zonnepanelen op hun dak kunnen nu reserveren bij Zon Zoekt Dak. Zij regelen alles voor u in samenwerking met leverancier Eneco.
Hans Valk, directeur consumentenmarkt Eneco: “Eneco gaat samen met haar klanten voor een 100% duurzame energievoorziening. Het zelf thuis opwekken van zonne-energie speelt daarbij een belangrijke rol. Daarom zijn we blij en trots dat Natuur & Milieu ons geselecteerd heeft om de zonnepanelen voor hun inkoopactie te leveren en installeren.”

Deze aanbieding loopt uiterlijk tot en met 3 maart aanstaande en sluit sowieso na 8000 inschrijvingen.

Luister hier naar het radioprogramma gemist of lees hier meer over ons onderzoek.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links