Nieuwe directeur Strategie & Marketing voor Kennisplatform Duurzaam Gebouwd

Peter Linders is per 1 januari jongstleden aangetreden als directeur Strategie & Marketing bij Kennisplatform Duurzaam Gebouwd.

Duurzaam Gebouwd is hét kennisplatform over duurzaam bouwen dat de professional door onafhankelijk nieuws, experts, projectbeschrijvingen, innovatieve producten en evenementen informeert en inspireert. Tegelijkertijd is Duurzaam Gebouwd een complementair en interessant netwerk voor en van personen en bedrijven.

Andere organisatie bouwsector
Linders treedt als nieuwe directeur Strategie & Marketing van Kennisplatform Duurzaam Gebouwd aan in een periode waarin de bouwsector onder druk staat. Hij is dan ook van mening dat de Nederlandse bouwsector anders dient te worden georganiseerd: efficiënter en daadkrachtiger en met meer ruimte voor innovatie. Een visie die hij inmiddels al jarenlang uitdraagt; in voormalige functies als directeur van Strikotherm, als voorzitter van producentenvereniging Gepleisterd Bouwen en vanuit zijn huidige rol als voorzitter van de Stichting Enoveren. Linders: “Het anders organiseren van de Nederlandse bouwsector begint al bij het erkennen dat de branche een conservatieve grondslag heeft. Daar moeten we vanaf. Niet in de laatste plaats doordat duurzaamheid de komende jaren steeds belangrijker wordt in de bouw. Dat vraagt om innovatief vermogen vanuit een progressieve benadering én de wil om te veranderen. Het is niet voor niets dat een land als Duitsland op het gebied van duurzaamheid mijlenver op Nederland vooruitloopt.”

Cultuuromslag
In deze cultuuromslag – waarin volgens Linders vooral moet worden gewerkt aan het versterken van de dialoog tussen opdrachtgevers, architecten, adviseurs, leveranciers en aannemers – is volgens de nieuwe voorman een belangrijker rol weggelegd voor het Kennisplatform Duurzaam Gebouwd: “Samenwerking en optimalisatie van de communicatie tussen alle partijen binnen de bouwkolom vormen hierbij de belangrijkste pijlers. Wij hebben als kennisplatform en netwerkorganisatie niet alleen een ambitieuze doelstelling om het begrip duurzaamheid structureel te verbinden met toekomstige bouwtechnieken; wij willen daarbij ook het initiatief nemen om met onze achterban op het gebied van procesverbeteringen, innovatie en conceptontwikkeling stappen te maken. Dat moet resulteren in sterkere verbindingen met doeners die met visie, daadkracht en passie het ‘toekomstproof bouwen’ verder gestalte geven.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links