Europees duurzaamheidcertificaat

Afgelopen maand ontving Jo Sempels, Algemeen Directeur McDonald’s Nederland, als eerste in Nederland het GreenBuilding Partner certificaat uit handen van Europese Commissie afgevaardigde Darren McGarry voor de energiebesparende oplossingen in McDonald’s restaurant Amsterdam Zuidoost.

Dit McDonald’s restaurant is tevens het eerste restaurant in Europa van deze keten met deze GreenBuilding Partner status. In het restaurant test McDonald’s slimme energiebesparende oplossingen, waardoor er 40 procent aan olie, 5 procent aan energie, en jaarlijks 115.000 liter water per urinoir wordt bespaard. McDonald’s Nederland draagt hiermee bij aan de Europese ambitie om klimaatverandering tegen te gaan. De succesvolle oplossingen worden bij andere McDonald’s restaurants in Nederland uitgerold.

Structurele verduurzaming
“Wij zijn erg trots om als eerste bedrijf in Nederland het GreenBuilding certificaat van de Europese Commissie te ontvangen”, laat Jo Sempels, Algemeen Directeur McDonald’s Nederland weten. “Dit certificaat is voor ons een erkenning van de structurele verduurzaming van onze restaurants. De focus op minder energieverbruik, minder CO2-uitstoot en afvalreductie is verankerd in onze bedrijfsvoering en diversiteit aan duurzaamheidsinitiatieven.”

Scala aan duurzame oplossingen
“De Europese Commissie ziet veel mogelijkheden om energieverbruik in gebouwen significant te reduceren in Europa. Wij zijn onder de indruk van de duurzaamheidsinitiatieven die McDonald’s in haar restaurants toepast. Met name het brede scala aan duurzame oplossingen is indrukwekkend. Wij kijken ernaar uit om ook in de toekomst samen te werken met McDonald’s Nederland en stimuleren ook andere bedrijven om efficiënt om te gaan met energieverbruik in hun gebouwen”, aldus Darren McGarry, afgevaardigde van het EC Instituut Energie en Transport.

McDonald’s Nederland
In Nederland heeft McDonald’s 231 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 17.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

Fotobijschrift: Jo Sempels (Links), Algemeen Directeur McDonald’s Nederland, neemt het eerste GreenBuilding Partner certificaat van Nederland in ontvangst van Darren McGarry van EC Instituut Energie en Transport.

Deel dit artikel

permalink