Klus je Rijk met Duurzaam Gebouwd

Elk jaar is een huishouden gemiddeld een maandsalaris kwijt bent aan energiekosten. Tijd om daar flink op te besparen! Het tv-programma Klus je Rijk laat zien hoe dit kan.

Dankzij allerlei subsidies is besparen nu extra aantrekkelijk. De energieprijzen zullen de komende jaren naar verwachting namelijk flink stijgen.

Televisieprogramma
Wie zijn portemonnee in de gaten houdt, neemt nu maatregelen. Het televisieprogramma Klus je Rijk inspireert consumenten tot het nemen van energiebesparende en duurzame maatregelen en zelf aan de slag te gaan met hun eigen woonomgeving.

Jury
Klus je Rijk is vanaf 5 januari weer met nieuwe afleveringen op tv bij RTL4; bekijk hier de trailer van het nieuwe seizoen. Tijdens dit seizoen van Klus je Rijk wordt een aantal gezinnen gevolgd dat hun huis duurzaam gaat verbouwen. Het gezin dat de grootste labelsprong maakt én het meest bewust met de duurzaamheid bezig is, zal een geldprijs winnen van maar liefst € 10.000,00.

Kennisplatform Duurzaam Gebouwd zal voor het eerst optreden als partner van het programma. In de jury nemen dit jaar Anne-Marie Rakhorst en Jan van den Broek plaats.

Anne-Marie Rakhorst is ondernemer en eigenaar van Search en expert binnen het Kennisplatform Duurzaam Gebouwd, een internationaal opererend advies- en ingenieursbureau op het gebied van duurzaamheid.

Rakhorst heeft ook een aantal boeken geschreven, zoals ‘De kracht van duurzaam veranderen’ en ‘De winst van duurzaam bouwen’. Dus ze weet waar ze het over heeft. Waar Anne-Marie op gaat letten als jurylid: Creëren de deelnemers op een innovatieve manier kansen bij het energiezuinig maken van hun huis? En zoeken zij daarbij de samenwerking op met anderen?

Als hoofdredacteur van het Kennisplatform Duurzaam Gebouwd wil Jan van den Broek – door het delen van de beschikbare kennis in het netwerk en het informeren en inspireren van professionals – een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Met zijn deelname binnen de jury van Klus je Rijk wil hij ook de consument bereiken.

Van den Broek gaat bij het jureren vooral letten op de bewustwording van de kandidaten: waarom verduurzamen ze en kiezen ze voor welk materiaal? En in hoeverre zijn ze bijvoorbeeld ook bereid hun gedrag aan te passen om energie te besparen?

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links