Koploper in verduurzaming productieketen

De Vereniging van Beleggers in Duurzame Ondernemingen (VBDO) heeft de resultaten bekendgemaakt van het jaarlijkse onderzoek naar het duurzaam en verantwoord ketenbeheer van Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen.

Eén van de opmerkelijke uitkomsten van het onderzoek is dat Nederlandse beursgenoteerde bedrijven sterke vooruitgang boeken in het verduurzamen van hun productieketens.

Bouwondernemingen
Evenals in 2011 heeft Koninklijke BAM Groep als beste gepresteerd in de groep Bouwondernemingen, waarbij de beoordeling bovendien negen procent beter was dan vorig jaar. In de gehele ranglijst neemt BAM een achtste plaats in. Philips heeft net als in 2011 de meeste punten behaald.

Succesvol
In november is BAM eerder al uitgeroepen tot sectorwinnaar in het Carbon Disclosure Project en tot sectorwinnaar in de Transparantiebenchmark. De erkenning door de VBDO vormt opnieuw een bevestiging, dat de inspanningen van BAM om de positie van de Groep als leidende, duurzame bouwonderneming verder uit te bouwen, succesvol zijn.

Resultaten beleid zeer positief
De beleggersvereniging onderzocht het ketenbeheer van Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen voor het zevende jaar. ‘Vooral de resultaten op beleid zijn zeer positief’, stelt VBDO-directeur Giuseppe van der Helm over het onderzoek van dit jaar. Het onderzoek is tot stand gekomen met steun van de organisatie voor internationale samenwerking ICCO.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door BAM Bouw en Techniek

Links