Zien wat je bespaart

Het softwareprogramma Piatra van Colt International berekent het energieverbruik van een bedrijf en maakt eventuele besparingen die hun installaties bieden inzichtelijk. Ook berekent de software de kostenbesparing en het moment waarop een investering in de nieuwe installaties is terugverdiend.

Colt heeft een breed assortiment aan ventilatie- en koelingsystemen. Door deze systemen op de juiste manier te combineren en in te zetten wordt er veel energie bespaard in bijvoorbeeld productiehallen en magazijnen. De natuurlijke ventilatiesystemen van Colt zijn dusdanig geïsoleerd dat dure luchtlekkage wordt voorkomen. Mede hierdoor verbruiken de Colt-systemen minder energie.

Op maat
Met de nieuwe Piatra software kan Colt haar klanten helpen met de ontwikkeling van een op maat gemaakt efficiënt klimaatbeheersingssysteem. Hierdoor neemt het energieverbruik af en wordt de CO2-footprint van een bedrijf verkleind.

Er zijn meerdere Colt-ventilatiesystemen die kunnen worden ingezet bij het verminderen van het energieverbruik. Alle systemen van Colt zijn ontworpen voor de ventilatie en koeling van fabrieken en grote ruimtes. Hierbij wordt onder meer gebruik gemaakt van natuurlijke rook- en warmte afvoer (RWA)-systemen; adiabatische koeling en natuurlijke en mechanische ventilatie.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Colt International

Links