Intensievere samenwerking BouwConnect en STABU

STABU en BouwConnect bundelen de krachten en gaan intensiever samenwerken, met als doel kwalitatief hoogstaande bouwinformatie voor een brede doelgroep toegankelijk te maken.

De BouwConnect Bibliotheek is de digitale informatiebron van eenduidige product- en bouwdeeldefinities. Naast een grote hoeveelheid volledig gespecificeerde producten van fabrikanten bevat de Bibliotheek abstracte bouwdelen, waarbij allerlei soorten informatie kan worden geraadpleegd, waaronder de STABU-bestekteksten. Afgesproken is dat STABU de output van deze specificaties gaat controleren zodat deze van optimale kwaliteit is.

Stichting STABU levert al ruim 27 jaar een bestekssystematiek voor de woning- en utiliteitsbouw, waarin onder meer fabrikant-gebonden productspecificaties zijn opgenomen. Nu nog op cd, maar in 2013 zal de stap worden genomen om STABU Online te introduceren. In dit kader wordt onderzocht om het mogelijk te maken om de STABU fabrikanten productspecificaties aan te passen op de nieuwe wetgeving conform CE en deze ook in BouwConnect te kunnen gebruiken.

Op de foto (v.l.n.r.): ir. Radboud Baayen, hoofd technische zaken van STABU; Paul van Pelt, directeur De Twee Snoeken / BouwConnect; ir. Maarten van Hezik, algemeen directeur STABU en Roel Willemsen, BouwConnect / KPN.

 

BouwConnect presenteert Grand Release
Op 30 oktober 2012 vindt in het Beatrix Theater te Utrecht het BouwConnect Event plaats. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst presenteren KPN en De Twee Snoeken gezamenlijk de Grand Release van de BouwConnect Bibliotheek en gaan zij in op wat deze ontwikkeling voor de Nederlandse bouw betekent.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links