Dutch Building Commissioning Association opgericht

Onlangs presenteerde TVVL tijdens een werkconferentie het initiatief om samen met een aantal organisaties de Dutch Building Commissioning Association (DBCA) op te richten. De vertegenwoordigers van de aan commissioning gerelateerde organisaties waren aanwezig en velen deelden de overtuiging van het belang van het oprichten van een platform voor prestatieborging.

Om dit te onderstrepen zetten zij hun handtekening onder de intentieverklaring. Het is nu aan de werkgroep DBCA en de brancheorganisaties die de intentieverklaring hebben getekend de plannen verder uit te werken en te concretiseren.

Gegarandeerde energieprestatie
Een gebouw  dat een gegarandeerde energieprestatie levert. Installaties die optimaal presteren. Laag energieverbruik. Goed comfort. Dat is wat gebouweigenaren wensen. De realiteit laat echter te wensen over. 70% van de installaties in gebouwen werkt niet naar behoren. TVVL is ervan overtuigd dat deze problemen kunnen worden voorkomen en opgelost door middel van commissioning en prestatieborging.

Onafhankelijke organisatie
Daartoe heeft TVVL het initiatief genomen tot het schrijven van een plan voor het oprichten van het platform Dutch Building Commissioning Association (DBCA). De DBCA wil als onafhankelijke organisatie een toonaangevende rol vervullen bij ontwikkeling en introductie van methoden ter verbetering, beheersing en borging van gebouwprestaties door te concretiseren, te inspireren en te verbinden. 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links