'Integrated Sustainable Design'

2 oktober 2012

Op dinsdag 2 oktober aanstaande vindt in Delft de boekpresentatie plaats van ‘Integrated Sustainable Design’, het Engelstalige boek over de projecten van Jón Kristinsson, onze ‘peetvader’ van het duurzaam bouwen en expert bij het Kennisplatform Duurzaam Gebouwd. Bij de boekpresentatie zal ook de film Tussen Zon en Magma, over de visie en projecten van Kristinsson worden vertoond.

Met de brand in mei 2008 op de Faculteit Bouwkunde aan de TU Delft, verdwenen zo goed als alle exemplaren van het boek Integraal ontwerpen: Vitale Architectuur van Jón Kristinsson. Op initiatief van onder andere Andy van den Dobbelsteen is het boek nu opnieuw uitgegeven. Het binnen de bouw alom bekende boek Integraal ontwerpen van Jon Kristinsson is daarmee weer te verkrijgen, nu echter in het Engels.

 

Programma
11:00     Welkomstwoord door de decaan, prof. Karin Laglas
11:10     Boekintroductie, door prof. Andy van den Dobbelsteen
11:20     Presentatie door prof. Jón Kristinsson
11:40     Overhandiging van het boek aan prof. Jo Coenen
11:50     Introductie van de film Tussen Zon en Magma, door prof. Jo Coenen
12:00     Bekijken van de film Tussen Zon en Magma
12:50     Vragen en antwoorden met prof. Jón Kristinsson

 

Locatie
TU Delft
Oostserre, BK City, Faculteit Bouwkunde
Julianalaan 134
2628 BL Delft

 

Profiel Jón Kristinsson
Prof.ir. Jón Kristinsson is geboren in 1936 te Reykjavík IJsland. Na een korte loopbaan in de zeevaart deed hij staatsexamen gymnasium ß in Reykjavik. In 1956 begon hij zijn studie Bouwkunde in Delft. Kristinsson leidde vanaf 1966 een middelgroot architecten- en ingenieursbureau in Deventer. In de periode 1992 – 2001 was Kristinsson hoogleraar MilieuTechnisch Ontwerpen aan de Faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft. Sinds zijn emeritaat werkt Kristinsson in de luwte bij Architecten- en Ingenieursbureau Kristinsson, dat is overgenomen door ir. Daan Josee en Wim Welmer.

Deel dit artikel

permalink