De Voorsprong 2012

Vanaf 25 augustus 2012 is het voor conceptaanbieders mogelijk om zich in te schrijven voor prijsvraag De Voorsprong 2012. Dit jaar staat De Voorsprong in het teken van de ontmoeting tussen de opdrachtgevers en de conceptaanbieders. Een vertrekpunt om innovatieve energieaanpak te ontwikkelen.

Twee essentiële zaken zijn nodig om betaalbare, innovatieve en energieambitieuze woningen te realiseren: vernieuwende opdrachtgevers die uitvragen op basis van prestaties en coalities van bouwpartijen die gezamenlijk mooie concepten aanbieden.

 

Minimaal 45% energiereductie
Voor de prijsvraag zijn Energiesprong en Netwerk Conceptueel Bouwen op zoek naar partijen in de bouw die gezamenlijk opereren met gedeelde afspraken om een concept op de markt aan te bieden dat voor bestaande woningbouw minimaal 45% energiereductie oplevert en voor nieuwbouw energieneutraal is.

Het totale prijzengeld bedraagt 75.000 euro. Er zijn drie prijzen in de categorie nieuwbouw en drie prijzen in de categorie renovatie (20.000, 12.500 en 5.000 euro). Er zijn bovendien diverse publicitaire acties waar de winnaars gebruik van kunnen maken. Ook is er gelegenheid om in het voorjaar van 2013 met de winnaars gezamenlijk een leertraject op te starten om de concepten verder te ontwikkelen.

 

Kansen
De Voorsprong wordt dit jaar ondersteund door onder andere Aedes, NVTB, Vernieuwing Bouw en SBR. Op de website staat alle informatie: de prijs voor conceptaanbieders, de prijs voor vernieuwende opdrachtgevers, de praktische informatie, mogelijkheid om in te schrijven voor de Manifestatie De Voorsprong en een korte film waarin opdrachtgevers en aanbieders aan het woord zijn over de kansen van een conceptuele aanpak.

Inschrijving is mogelijk vanaf 25 augustus tot 25 september (23.59 uur).

 

Ontmoeting tussen vernieuwers
Tijdens de Manifestatie op 22 november in Utrecht is er uitwisseling, ontmoeting en gezamenlijk optrekken tussen vernieuwende opdrachtgevers en conceptaanbieders; ook vindt tijdens deze Manifestatie de prijsuitreiking plaats. U kunt zich nu al aanmelden voor deze dag op de inschrijfpagina en ontvangt dan in later stadium de bevestiging.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Energiesprong | Platform31

Links