Conferentie over duurzaam renoveren van historische gebouwen

14 september 2012

Traditiegetrouw organiseert de Stichting duurzaam renoveren van historische gebouwen haar jaarlijkse werkconferentie. De vijfde editie vindt plaats op vrijdag 14 september 2012.

Ook dit jaar is gekozen voor een opzet met veel verschillende workshops door professionals over ontwerpen, materialen, technieken en processen; een rondleiding; dialoog en stands, zodat bezoekers in een halve dag kennis kunnen maken met een aantal onderwerpen en ruimte hebtben om anderen te ontmoeten.

 

Ambtswoning Driebergen
Dat energieneutraal renoveren van historische gebouwen kan bewijst het project in Driebergen. Daar werd aan de Diederichslaan in de jaren twintig een ambtswoning gebouwd voor de gemeentesecretaris van gemeente Rijsenburg. Bijzonder aan het huis is dat het huis altijd in het bezit is geweest van de gemeente. Het huis is tot de jaren vijftig bewoond door verschillende gemeentesecretarissen. In de jaren vijftig werd het huis door de gemeente verhuurd aan een particulier en in september 2008 in de verkoop gezet. De verkoop van het huis had een speciale biedingprocedure, waarbij elke bieder een plan moest aanleveren hoe zij het huis duurzaam zouden verbouwen. Daarbij is een specifieke procedure met selectiecriteria gebruikt. Met de kopers een prestatiecontract afgesproken.
De woning is een gemeentelijk monument. Aan de woning zelf is nog bijna alles authentiek, behalve de serre en de aanbouw achter het huis zijn uit latere tijd. Het huis is het eerste energieneutrale monumentale woning in Nederland, waarbij de energiebehoefte voor de warmtevraag van het gebouw met PV-panelen en warmtepomp wordt opgewekt.

 

Datum conferentie: vrijdag 14 september 2012
Tijd: in de ochtend
Locatie: Paushuize, zijingang / Pausdam 10 / 3512 HE Utrecht
Kosten: € 50,- p.p.
Aanmelden via mail

Het definitieve programma wordt binnenkort bekend gemaakt via de website.

 

Stichting duurzaam renoveren van historische gebouwen
De stichting wil kennis en ervaring over duurzaam renoveren van historische gebouwen delen en bevorderen: het onmogelijke mogelijk maken. Hiervoor is een LinkedIn-groep geopend en organiseert ze jaarlijks een werkconferentie.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links