Masterclass Duurzaam Ontwikkelen

22 november 2012 - 23 maart 2013

Ontwikkelaars, ontwerpers, beleggers, corporaties en overheden moeten de komende jaren, samen met gebruikers, aan de slag met het ontwikkelen van duurzame steden.

Bij vastgoed- en gebiedsontwikkelingen wordt het begrip ‘duurzaamheid’ vaak gebezigd; de daadwerkelijke toepassing ervan in de praktijk blijkt echter geen sinecure.
Op 22 november start daarom een nieuwe editie van de NEPROM Masterclass Duurzaam Ontwikkelen, met een veelbelovend en actueel programma. Niet alleen staan ervaringsdeskundigen uit de top van duurzaam ontwikkelend Nederland op het programma maar ook frisse blikken van buiten de sector en professoren komen aan het woord.

 

Praktijkgericht
In drie blokken van drie dagen – 22 t/m 24 november 2012; 24 t/m 26 januari 2013; 21 t/m 23 maart 2013 – komen actuele thema’s als financiële effecten van duurzaam vastgoed, nieuwe financieringsvormen en marketing van duurzaam vastgoed aan de orde. Zowel duurzaam ontwikkelen op gebouw als ook op gebiedsniveau komt hierbij aan bod. Deze praktijkgerichte masterclass scherpt vakinhoudelijke kennis van deelnemers aan en biedt handvatten om duurzaam ontwikkelen in de eigen organisatie door te voeren. De masterclass is bedoeld voor professionals die betrokken zijn bij vastgoed- en gebiedsontwikkeling, werkzaam bij onder andere projectontwikkelaars, overheden en woningcorporaties.

 

Docenten
Tijdens de masterclass staan ervaringsdeskundigen uit de top van duurzaam ontwikkelend Nederland op het programma maar ook frisse blikken van buiten de sector en professoren komen aan het woord waaronder: Kees Duijvestein (emeritus hoogleraar duurzaam bouwen), Bas Haring (filosoof), Jan Willem de Boer (wethouder gemeente Heerhugowaard), René Hersbach (ING Real Estate), Ellen van der Werff (Rijksuniversiteit Groningen), Herman Exalto (Eneco), Friso de Zeeuw (TU Delft) en Flip Verwaaijen (vh TNT Vastgoed). Hoofddocent is Bas van de Griendt (Bouwfonds).

 

Deelnemers die zich aanmelden vóór 1 september 2012 profiteren van een vroegboekkorting van 10%.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links