Heijmans Utiliteitsbouw PEFC gecertificeerd

Heijmans Utiliteitsbouw is het eerste bedrijfsonderdeel van de Heijmans organisatie dat het PEFC Chain of Custody certificaat heeft behaald. Heijmans Woningbouw, Civiel en Wegen zullen spoedig volgen. De doelstelling van Heijmans is om zoveel mogelijk duurzame grondstoffen in te zetten. Chain of Custody certificering van hout uit duurzaam beheerd bos is daarvoor een logische stap.

Eén van de ambities van Heijmans is leidend te zijn op het gebied van duurzaamheid. Het bedrijf wil aantoonbaar duurzame oplossingen realiseren. Eerder al verklaarde het bedrijf dat ook als er niet om wordt gevraagd door de opdrachtgever, er toch duurzaam hout zal worden toegepast. Met het behaalde PEFC Chain of Custody certificaat kan Heijmans nu ook aantoonbaar maken dat het hout dat ingezet wordt bij alle projecten duurzaam is. Hiervoor zijn ook de inkoop en aannemingsvoorwaarden aangepast voor de leveranciers en onderaannemers van Heijmans.

Het PEFC certificaat onderstreept dat Heijmans een actieve rol op zich neemt om de houtketen in Nederland te verduurzamen. Met het PEFC Chain of Custody certificaat levert Heijmans een bijdrage aan beter bosbeheer door boseigenaren. Door de vraag naar gecertificeerd hout te verhogen in de houtketen, wordt de stimulans om bos te certificeren ook vergroot.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Heijmans

Links