BlueCasco behoort tot meest innovatieve conceptaanbieders

Het energiezuinige BlueCasco concept, geïntegreerd in het concept van Noordersluis Bouwgroep, behoort tot de elf finalisten van de niaNesto prijsvraag.

niaNesto, een initiatief van Woningcorporatie Portaal, is een project overstijgend platform waarin huurders in de sociale woningbouw hun toekomstige woning zelf samenstellen. Tegelijkertijd daagt niaNesto conceptaanbieders uit het beste duurzame nieuwbouwproject te presenteren en de uiteindelijke huurder te laten kiezen wat er wordt gebouwd.

Uit de ruim 35 aanmeldingen van energiezuinige conceptaanbieders uit de Nederlandse bouwwereld, zijn elf conceptaanbieders met de meest innovatieve concepten doorgedrongen tot de finale. BlueCasco is één van deze finalisten. Deze elf conceptaanbieders gaan door naar de hoofdronde, die naar alle waarschijnlijkheid in september zal plaatsvinden. Na de hoofdronde blijven vijf winnende concepten over die in minimaal drie gemeenten vijftig woningen mogen bouwen.

 

Succesvolle combinatie

BlueCasco ontzorgt de aannemer voor de bouwkundige energieprestatie van de woning. Gezamenlijk met Noordersluis Bouwgroep en Nieman Raadgevende Ingenieurs is op de PROVADA het, met BlueCasco versterkte, concept Stapsgewijs Bouwen gepresenteerd. Dit zorgde voor een succesvolle combinatie van het beste van twee werelden: een energiezuinig concept van een wereldspeler als basis, geïntegreerd in het concept van een bouwbedrijf.

Met de keuze voor BlueCasco kan de aannemer of ontwikkelaar eenvoudig een eigen duurzaam concept ontwikkelen, om zich zodoende te onderscheiden naar zijn opdrachtgevers. BlueCasco is leverbaar aan iedere aannemer en is opgebouwd uit een zeer hoogwaardig geïsoleerd prefab betonnen casco, voorzien van wandverwarming en -koeling en is gegarandeerd kierdicht.

 

Eindgebruiker centraal

BlueCasco zet de eindgebruiker centraal. Dat betekent dat, naast lage woonlasten door energiebesparing, ook het wooncomfort maximale aandacht krijgt. De wandverwarming en -koeling van het energiezuinige BlueCasco zorgt voor een reductie van het primaire energieverbruik met 40% en realiseert een comfortabel en gezond binnenklimaat.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links