Energiedisplays voor meest aansprekende gemeentelijke voorbeeld energiebesparing

Vanaf gisteren kunnen gemeenten voorbeelden van projecten gericht op energiebesparing insturen op bespaarlokaal.nl. De meest aansprekende case wint tien energiedisplays die kunnen worden uitgeleend aan inwoners die hun energierekening willen verlagen.

Alle Nederlandse gemeenten ontvangen deze week een brochure en actiekaart waarmee zij hun aansprekende praktijkvoorbeeld tot uiterlijk 6 juli in kunnen dienen. Dit kan overigens ook direct via Bespaarlokaal.nl. Naast uitleg over de wedstrijd, beschrijft de brochure hoe Bespaarlokaal.nl overheden structureel kan helpen bij het uitvoeren van beleid gericht op energiebesparing bij woningen en andere gebouwen.

 

Jury

Ingestuurde praktijkvoorbeelden kunnen worden geplaatst op Bespaarlokaal.nl en zullen worden beoordeeld door een jury bestaande uit Irene Salverda (Milieu Centraal), René Schellekens (Agentschap NL) en Jeroen Vanson (Meer Met Minder).

 

Over Bespaarlokaal

Bespaarlokaal.nl – gemeenteportaal voor energiebesparing – is sinds november 2011 online. Op deze portal bundelen Milieu Centraal, Agentschap NL en Meer Met Minder hun krachten met een pakket aan hulpmiddelen, kennis, praktijkvoorbeelden van andere gemeenten en ondersteuning door ervaren adviesbureaus. De drie organisaties willen hiermee gemeenten helpen om efficiënt en effectief aan de slag te gaan met energiebesparing. Bespaarlokaal draagt hierdoor bij aan het opzetten en uitvoeren van succesvolle energiebesparingprojecten in de bestaande woningvoorraad. 

 

Over Meer Met Minder

Meer Met Minder is de nationale energiebesparingsaanpak voor bestaande woningen en andere gebouwen. Het is een in 2009 gestart gezamenlijk initiatief van de Rijksoverheid, woningcorporaties (Aedes), bouwbedrijven (Bouwend Nederland), de installatiesector (UNETO-VNI) en energiebedrijven (Energie-Nederland). Doel van de aanpak is om bestaande woningen en gebouwen gemiddeld 20 tot 30% energiezuiniger te maken. Tot en met 2010 zijn er dankzij Meer Met Minder 314.000 extra woningen energiezuinig gemaakt.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Meer met Minder

Links