Iwan Göbel keynote-spreker tijdens congres Anders Bouwen.NU

Voor de bouw is de automotive industrie sinds jaar en dag een aansprekend voorbeeld in zowel productieproces, marketing als duurzaamheid. De organisatie van AndersBouwen.NU is dan ook trots Iwan Göbel te mogen verwelkomen. Iwan en Dimitri Göbel begonnen als kleine jongens een bedrijfje, met niet veel meer dan een ‘auto-droom’, een schuurtje en wat eigen spaarcenten. Dat bedrijf, Burton Car Company, is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot grootste sportwagenfabriek van Nederland.

Dit succes werd ook landelijk opgemerkt; in 2005 werd Iwan Göbel verkozen tot ‘100% beste ondernemer van Nederland’. Op dit moment opereert Burton Car Company met vier bedrijven in meer dan 20 landen. Uit het verhaal van Iwan Göbel zal blijken hoe doorzettingsvermogen, lef, creativiteit en ondernemersgeest grondleggers zijn van dit succes. Daarnaast is er volgens Göbel maar één ding leuker dan ondernemen: duurzaam ondernemen! Met de ontwikkeling en productie van ’s werelds meest duurzame sportwagen, de ‘Burton Electric’, de Cradle-to-Cradle productie van Burton’s brandstofversie sportwagens én het schrijven van het boek ‘Ecowinst voor woningen’ toont hij op meerdere vlakken de kracht van duurzaam ondernemen.

Anders bouwen, anders samenwerken maar ook anders ondernemen, zoals Iwan Göbel laat zien, kan de sleutel tot succes betekenen. Een aantal partijen uit de markt herkent deze ontwikkeling. Daarom hebben zij een platform opgericht met de wens hierover visie te ontwikkelen met de hele bouwketen. Een visie die moet uitmonden in een hernieuwde manier van samenwerking. Niet over tien of twintig jaar maar nu, op dit moment. Daarom ‘Anders Bouwen.NU’

 

Congres

Het congres op 21 juni vormt een ideaal moment voor het ontwikkelen van visie en een ontmoeting als partners. Naast de presentatie van Iwan Göbel komen tijdens het congres via de keynote-presentaties onderwerpen aan bod op het gebied van renovatie en herstructurering (Frank Bijdendijk), overheid en politiek (Jacqueline Cramer) en architectuur (Thomas Rau). Op deze wijze kunnen de deelnemers volop nieuwe inzichten opdoen. De dag staat onder leiding van Inge Diepman.

 

Netwerkmomenten

De naar verwachting 400 deelnemers aan het congres zijn voornamelijk architecten, woningbouwverenigingen, aannemers, gemeenten, provincies, leveranciers en adviseurs. Een mogelijk interessant netwerk van vernieuwers uit de gehele bouw en vastgoedbranche. Geen platform voor verkooppraatjes maar voor de ontwikkeling van visie en het aangaan van nieuwe partnerships.

De organisatie heeft daartoe diverse netwerkmomenten ingebouwd in het congres. Op 21 juni om 12.00 uur zal het evenement dan ook van start gaan met een netwerklunch. Daarna loopt het programma vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur door, waarna er veel tijd zal zijn voor informele ontmoetingen tijdens de netwerkborrel.

 

Volg hier de ontwikkelingen rond het congres Anders Bouwen.NU via Twitter.

 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links