Van Dool Geveltechniek nieuwe partner Duurzaam Gebouwd

Wij zijn verheugd u te kunnen melden dat Van Dool Geveltechniek partner is geworden van het Platform Duurzaam Gebouwd. Een kort interview met algemeen directeur Peter van der Hout.

Wat doet jullie bedrijf?

“Van Dool Geveltechniek is een toonaangevende toeleverancier van gevelsystemen in aluminium, staal en kunststof. Met ruim vier decennia ervaring in utiliteits- en woningbouw onderscheiden wij ons door een aanpak die maatwerk garandeert.”

 

Waarin vertaalt zich dat in duurzaamheid?

“Door al in een vroeg stadium van het bouwproces onze expertise in te brengen – op het gebied van techniek, maar met name ook van duurzaamheid – zijn wij in staat oplossingen te creëren die de klant(meer-)waarde biedt voor mens (lees: gebruikers) en milieu (lees: omgeving)”

 

Wat zijn jullie kernkwaliteiten?

“De kracht van Van Dool Geveltechniek is dat het gehele traject in eigen hand blijft. Van advisering en engineering tot en met zeer moderne productielijnen en installatie. Betrouwbaarheid gaat hand in hand met flexibiliteit. En creativiteit met zakelijkheid. Dat maakt Van Dool bij uitstek geschikt als toeleverancier voor projecten die net iets meer inventiviteit vragen.”

 

Naar wat voor soort producten of projecten is de vraag vanuit jullie markt het grootst?

“De markt van gevelsystemen is heel divers. Wij leveren systemen in aluminium, staal en kunststof. Op dit moment is de bulk nog aluminium systemen. Wij zien echter naar de toekomst nog kansen binnen de woningbouw voor met name de toepassing van kunststofsystemen bij renovatie en onderhoud. In het kader van duurzaamheid is het overigens belangrijk om te melden dat, op het gebied van de recycling van materialen, de leveranciers van kunststofsystemen voorop lopen.”

 

Wat is jullie best verkopende product of project?

“Aluminium vliesgevels, ramen en deuren.”

 

Welk door jullie uitgevoerd project is het meest duurzaam en waaruit blijkt dat?

“Een mooi voorbeeld is de Westerlaantoren in Rotterdam. Het nu circa zeventig meter hoge kantoorpand is constructief grotendeels hergebruikt. Na sloop van drie niet bruikbare lagen en terugbouw van vijf nieuwe lagen telt de Westerlaantoren in Rotterdam nu twintig bouwlagen, waarvan elf kantoor- en negen woonverdiepingen. De renovatie van dit gebouw vormt het sluitstuk van een grootschalig herontwikkeling project in het historische Scheepvaartkwartier. In het renovatietraject van de Westerlaantoren speelde duurzaamheid een zeer belangrijke rol. De energiereducerende keuzes en energiebesparende maatregelen zorgen ervoor dat duurzaamheid concreet vorm krijgt. Daarnaast geven de centrale ligging en goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer de duurzaamheid van de toren een extra impuls.”

 

Wat is de reden dat jullie partner zijn geworden van Duurzaam Gebouwd?

“Van Dool Geveltechniek wil in de markt bekend staan als vooruitstrevende toeleverancier van gevelsystemen in de bouwwereld met oog voor mens en milieu. Door invulling te geven aan duurzaam bouwen en maatschappelijk verantwoord ondernemen dragen we bij aan een betere toekomst voor volgende generaties.”

 

Wat verwachten jullie de komende jaren op het gebied van duurzaamheid?

“Voor Van Dool ligt er de uitdaging om de komende jaren in projecten nog meer de focus te hebben op het creëren van klantwaarde. Van Dool waakt over de klantwaarde door elke opdracht gelijktijdig holistisch en duurzaam te benaderen. Holistisch staat bij ons voor ‘beschouw het geheel’; de samenhang tussen doel, uitgangspunten en randvoorwaarden. Duurzaam staat bij ons voor: ‘gebruik van alles minder’; dat voorkomt verspilling. Ook van geld.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links