PROVADA Green Forum ziet groene weg uit crisis

Tijdens PROVADA 2012 – van dinsdag 5 tot en met donderdag 7 juni aanstaande in de RAI in Amsterdam – zal het 4e PROVADA Green Forum worden georganiseerd.

In het hart van de PROVADA Green Market wordt een inhoudelijk programma met interessante en leerzame bijeenkomsten gehouden over Duurzaamheid. Het PROVADA Green Forum kan zich elk jaar verheugen in een groeiend succes en ook daarbuiten is inmiddels groen te zien: een groot deel van de PROVADA standhouders zien duurzaamheid als een onontkoombare factor. “Dat betekent dat het PROVADA Green Forum de lat weer hoger kan leggen”, aldus Marga Hoek, directeur van de Groene Zaak, die de debatten zal leiden.

 

Trending topic
De founders (Triodos Bank, Dutch Green Building Council, de Groene Zaak) laten dit jaar op verschillende manieren zien hoe de sector zich verder, groen, kan ontwikkelen en het in deze tijd kansen kan bieden. Uitgaande van business cases zal, op strategische en praktische manier, een aantal spraakmakende masterclasses en debatten worden gehouden over de groene economie en de kansen ervan voor de bouwsector. Daarbij wordt o.a. ingegaan op oplossingen die duurzaamheid kan bieden om waarde te creëren voor vastgoed. Want economische verduurzaming is in korte tijd een trending topic geworden in het internationale bedrijfsleven.

 

Economische potentie

Steeds meer ondernemingen ervaren dat vergroening van bedrijfsprocessen, duurzame innovatie en nieuwe businessmodellen een enorme economische potentie hebben. Juist in deze tijd van crisis zou de groene weg wel eens de snelste weg naar toekomstvast herstel kunnen zijn – niet in het minst voor de bouwsector. Eén ding is zeker: economische verduurzaming laat zich niet sectoraal benaderen. De omslag van korte termijn winstmaximalisatie naar lange termijn waardecreatie kan alleen worden gerealiseerd door op zoek te gaan naar nieuwe samenwerkingen en business cases.

 

PROVADA Green Forum hoofddebat

Wat nodig is, is een veel bredere visie op netwerken: over branches en conventies heen, samenwerking zoekend met nieuwe en vaak onverwachte partijen in de keten maar vooral ook daarbuiten. Daarom zal het PROVADA Green Forum hoofddebat op dinsdag 5 juni worden gevoerd door CEO’s met een grote staat van dienst op het gebied van duurzaam ondernemen in uiteenlopende economische sectoren. Geen van hen is direct uit de bouwsector afkomstig: de groene weg uit de crises wordt geschetst vanuit het perspectief van toonaangevende leiders uit andere sectoren. Juist zij kunnen de bouwsector inspireren met best practises en als geen ander inzicht geven in wat de succesfactoren van verduurzaming zijn.

Alle PROVADA Green Forum debatten zijn vrij toegankelijk.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links