Duurzaamheid concreet maken

Onlangs hebben elf innovatieve ketenpartners een strategische samenwerkingsovereenkomst ondertekend waarbij het aanbieden van toekomstbestendige nieuwbouw- en renovatieoplossingen centraal staat.

Voorafgaand aan de lancering is er door de verschillende partijen ruim een jaar gewerkt aan het opbouwen van een relevante en uitgebreide kennisbank, op grond waarvan gebruikers, huurders en bezitters van commercieel onroerend goed snel en volledig inzicht kan worden verschaft bij het maken van belangrijke huisvestingsbeslissingen.

Het concept ‘Moduspace maakt duurzaamheid concreet!’ geeft vroeg in het proces inzicht in de meest optimale huisvestingskosten en de juiste ontwerptechnische uitgangspunten. Daarnaast biedt Moduspace de mogelijkheid om een grote flexibiliteit in de huisvesting te integreren qua omvang, aanpasbaarheid, financiering, functionaliteit, comfort en uitstraling. Hierdoor kan het gebouw ‘mee-veranderen’ met de wensen en eisen die in de toekomst – op basis van krimp, groei en gebruikerswensen – worden gesteld.

Bij de LEAN-aanpak van het Moduspace-concept zijn betrokken: BAM Utiliteitsbouw Regio Maastricht, Cofely, Kingspan Duurzame Bouwsystemen, ZND Nedicom, Lammers Constructies, Mosa Facades, ITH Techniek, VBI, De Groot Vroomshoop, Gulikers Architecten en GD Constructies. Deze ketenpartners benaderen potentieel geïnteresseerden op basis van aflopende huurcontracten voor een Moduspace gebouw dat inspeelt op exploitatie-denken en Total Cost of Ownership.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links