Nieuwe hoofdredacteur Duurzaam Gebouwd

Na een periode van bijna vijf jaar nemen Duurzaam Gebouwd en Gerard Vos per april 2012 afscheid van elkaar. De uitgever is blij dat er per 1 april met Jan van den Broek direct een opvolger is gevonden als de nieuwe hoofdredacteur.

Na een intensieve en succesvolle samenwerking is het voor Gerard Vos tijd geworden om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Met Imago Bouwers – een communicatie- en adviesbureau voor het MKB, zie www.imagobouwers.nl – wil hij bedrijven die zich duurzaam willen profileren een zetje in de rug geven.

Wietse Walinga, uitgever Duurzaam Gebouwd over het vertrek van Gerard Vos: “Duurzaam Gebouwd verliest een zeer gedreven en goed ingevoerd hoofdredacteur. Als hoofdredacteur was Gerard vanaf de start betrokken bij Duurzaam Gebouwd. Na de overname door CEO Media in maart 2009 is onze samenwerking intensief, positief en bijzonder vruchtbaar geweest. De ontwikkeling van Duurzaam Gebouwd is, mede door de inzet van Gerard Vos, zeer succesvol geweest. Na drie jaar is Duurzaam Gebouwd nu uitgegroeid tot de absolute marktleider als kennisplatform voor duurzaam bouwen. Wij zijn Gerard dan ook buitengewoon dankbaar voor zijn inzet in de afgelopen jaren.”

Gerard Vos kijkt terug op een bijzondere mooie tijd bij Duurzaam Gebouwd. “Ik vond het fantastisch om deel te mogen nemen aan dit avontuur. Met de komst van CEO Media, nu drie jaar geleden, hebben we gezamenlijk de volgende stap in de ontwikkeling kunnen zetten. Het is nu een volwassen platform met een prachtig magazine, een goed bezochte website en uitstekende inhoudelijke congressen. Zo’n succes is alleen mogelijk als je als een goed team samenwerkt. Ik wens Jan net zo’n goede tijd als ik heb gehad.”

Eén van de succesfactoren van Duurzaam Gebouwd in de afgelopen jaren is de onafhankelijke kwaliteit van de redactionele content in alle producties. Jan van den Broek (49) – al jarenlang actief in diverse redactionele functies binnen bouw, vastgoed, installatie en industrie – heeft de uitdaging met beide handen aangenomen om deze positie de komende jaren verder uit te bouwen: “De omgeving die het platform Duurzaam Gebouwd met haar multimediale communicatie biedt, zie ik als een waardevolle manier duurzaam bouwen steeds verder op de kaart te zetten. De kansen en mogelijkheden die duurzaamheid de hele bouwkolom biedt zijn volgens mij namelijk legio. Ik ben ervan overtuigd dat we, in aansluiting op de solide basis die onder andere Gerard met Duurzaam Gebouwd heeft neergezet, in staat zullen zijn betrokken partijen verder bij elkaar te brengen. In mijn hoofdredactionele rol binnen het platform wil ik als een intermediair een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere bewustmaking van mensen en bedrijven.”

Alle partijen wensen elkaar enorm veel succes en expansie toe in de toekomst. Gerard Vos zal overigens voorlopig een aantal werkzaamheden blijven verrichten voor Duurzaam Gebouwd, waaronder de co-productie Passief Bouwen Magazine.

Deel dit artikel

permalink