Hoogwaardig duurzaam tegeltapijt in The Awarehouse

Een oude fabriekshal wordt getransformeerd tot een unieke ruimte voor ervaring van design, innovatie en duurzaamheid. InterfaceFLOR, opende 29 maart The Awarehouse.

De gerenoveerde fabriekshal in Scherpenzeel combineert merkbeleving met educatie op de gebieden design, innovatie en duurzaamheid. The Awarehouse richt zich op het inspireren van klanten en relaties uit Europa, het Midden-Oosten, Afrika en India.

The Awarehouse is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het Nederlandse architectenbureau Claessens Erdmann en Michele Iacovitti, vice-president marketingcommunicatie en branding van InterfaceFLOR. Het resultaat is een multifunctionele ruimte voor maximaal 400 bezoekers.

Zo zijn er in het gebouw diverse kantoorruimtes, een duurzaamheidscorner, product- en merkbelevingsgebieden, een galerie voor veelbelovende kunstenaars, inspirerende vergaderruimtes, een ondergronds theater en een hi-tech conferentieruimte met videowall.

Het gebouw is een voorbeeld van duurzame renovatie en herbestemming. Door het gebruik van verschillende kleuren en structuren tegeltapijt zijn verschillende zones gemaakt, met elk een andere functie. The Awarehouse is een gebouw met een open karakter, met veel glas en weinig muren, dat het gevoel geeft van openheid, ruimte en licht.

Duurzaam ontwerp
Bij de renovatie van de voormalige fabriek zijn alleen duurzame en gerecyclede materialen gebruikt. Oud wagonhout is hergebruikt in en om het gebouw, het gebruik van vintage stoelen in de kantoren en vergaderzalen en hergebruikte objecten van eerdere tentoonstellingen zorgen voor een verassende wow-factor in het gebouw. Er is verder getracht om zoveel mogelijk van de oude fabriekshal in stand te houden en oude materialen te hergebruiken om zoveel mogelijk afval te elimineren.

Om de energie-efficiëntie te verhogen, is het gebouw extreem goed geïsoleerd. Bovendien wordt het gebouw verwarmd met de restwarmte afkomstig van de productievestiging van InterfaceFLOR in Scherpenzeel. Dit gebeurt via het innovatieve, verhoogde kabelmanagementsysteem van Intercell

Deel dit artikel

permalink