SLIM: je eigen huis verbouwen doe je energieneutraal

Je eigen huis verbouwen doe je als je slim bent energieneutraal. Dat is de boodschap van de energiepioniers verenigd in huisvolenergie.nl.

Op de beurs EIgen huis verbouwen, dit weekend van 30 maart t/m 1 april in de Jaarbeurs in Utrecht, zijn de energiepioniers te spreken op de stand van huisvolenergie.nl.

Community
Huisvolenergie.nl is een community van mensen die hun eigen huis energieneutraal verbouwen, gebouwd hebben of dat van plan zijn. Op de stand – en vanaf 30 maart ook op de site- laten zij vol trots hun huis zien, hun drijfveren en hun slimme en energieneutrale oplossingen.

Eén ding hebben zij gemeen: zij hebben door dat het slim is om je huis energieneutraal te verbouwen. Zo spaar je voor de toekomst: geld en het milieu en met net zo veel comfort als je zelf wilt.

Huisvolenergie.nl becijfert dat een gemiddeld huishouden in een gemiddeld huis in twintig jaar € 80.000,- kwijt zal zijn aan de energierekening. Geld dat je dus ook kunt gebruiken om te investeren in je woning.

Check
Op de stand van huisvolenergie.nl (11F18) kun je de huisvolenergie-check doen en een uitgave van het boek Huis vol energie krijgen. Een vlot geschreven boek met foto’s en voorbeelden van manieren om je huis energieneutraal te verbouwen, inclusief alle berekeningen.

Energiepioniers
Enthousiaste Energiepioniers vertellen dagelijks om 10.30 uur en 14.30 uur hun persoonlijke verhaal en staan klaar voor tips en tricks en het beantwoorden van vragen. En wie wil, kan zich aansluiten bij de community.

Groene beurswijzer
Om het de bezoekers te helpen om groene keuzes te maken, heeft huisvolenergie een alternatieve beurswijzer ontwikkeld waar een groene alternatieve route te lopen is langs alle deelnemers op de beurs. Om een groen lichtje te schijnen op het grote aanbod.

Energiesprong
Huisvolenergie.nl is een initiatief van 'Energiesprong'. Energiesprong is een programma van de Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting, de Rotterdamse organisatie die bijna 30 jaar ervaring heeft met innovaties in de wereld van bouwen en wonen.

Het programma met een looptijd van 2010 tot 2014 wordt uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties/WWI, met als doel marktinnovaties op gang te brengen ten gunste van een andere energie-aanpak in de gebouwde omgeving.

Meer informatie:
Zie hier onze sprekers
Download hier gratis het boek 'Huis vol energie'
Download hier gratis de groene route over de beurs

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Energiesprong | Platform31